4 portioner
Polenta
8 dl vatten
1 dl vit balsamvinäger
1 tärning grönsaksbuljong
4 dl polentagryn
2 msk smör
Salt och peppar
Svamp och grönsaker
2 hg ostronskivling
Smör till stekning
4 medelstora jordärtskockor
6 pärllökar
2 dl vatten
1 msk maizena
2 msk smör
1 tsk kinesisk soja
Tryffelolja
Romansallad och parmesan till servering
Gör så här
- Koka upp 8 dl vatten, balsamvinäger och buljongtärning i en tjockbottnad kastrull.
- Riv ostronskivlingen i bitar och fräs i smöret i en stekpanna.
- Skala och skär jordärtskockor och pärllök i centimeterstora bitar och låt fräsa med svampen tills de börjar mjukna.
- Tillsätt 2 dl vatten och låt sjuda under lock i cirka 5 minuter.
- Rör under tiden ner polentan i det kokande vattnet med balsamvinägern. Sjud polentan 7-8 minuter tills du fått en krämig gröt, rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar och avsluta med smöret.
- Red av svamp- och grönsaksblandningen med maizena utrört i lite vatten och lite smör. Smaksätt med soja och några droppar tryffelolja efter tycke och smak.
- Häll upp polentan på ett stort fat och stjälp grönsaksblandningen över. Garnera med romansallad och toppa med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar