söndag 9 november 2014

Brantevikskaka


Kaka
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kallt vatten
Glasyr
  • 2 msk margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl kokos
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hallonsylt
  1. Sätt ugnen på 175g. Smörj och bröda en tvåliters form med löstagbar botten.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt mjöl och bakpulver blandning och vatten.
  4. Grädda i ca 30 min tills inte kladdig inuti.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Bred på hallonsylten.
  7. Blanda övriga ingredienser till glasyren och koka försiktigt i 5-10 min under omrörning
  8. Häll över glasyren och grädda i ytterligare 10 min.

Inga kommentarer: