söndag 9 november 2014

Smålandskringlor


  • 3 dl gräddfil, grädde eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl grahamsmjöl alternativt grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjortronsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 200-250 g smör
  1. Blanda mjöl med hjorthornsalt och bakpulver.
  2. Tag i smör och blanda med fingertopparna tills smuligt.
  3. Arbeta in vätskan tills deg uppstår.
  4. Rulla till kringlor eller annan trevlig form.
  5. Doppa i socker om så önskas.
  6. Grädda i 175-200g i 12-15 min.

1 kommentar:

Unknown sa...

Kringlorna blev jättegoda och verkligen en favorit! Vi sparar detta recept och kommer baka igen! Tack så mycket!