söndag 9 november 2014

Astrids kanelkaka


  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 1 tsk bikarbonat
  • 175 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  1. Sätt ugnen på 175g
  2. Blanda gräddfil med bikarbonat.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
  5. Smörj och bröda en kakform (1 1/2-2 l). Varva smeten med fyllningen. Avsluta med "fyllning" på toppen.
  6. Grädda ca en timme.

Inga kommentarer: