söndag 9 november 2014

Engelsk äppelpaj

Fyllning

  • 150 g strösocker
  • 1 tsp kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • 600g äpplen
Pajdeg
  • 400g vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • citronskal från 1 citron
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg till glasering
  1. För degen, placera mjöl, socker och citronskal i en skål och blanda med smör tills smuligt. Tillsätt ägget vispat med vattnet och blanda till en deg.
  2. Spara en tredjedel av degen till ett lock.
  3. Kavla degen till botten tills 5-7 cm större än din 1,2 l pajform.
  4. Klä degen i pajformen och kyl några minuter.
  5. Sätt ugnen på 200g
  6. Till fyllningen blanda socker, kanel och majsmjöl i en skål. Rör ner äpplen.
  7. Placera äpplena i pajen, se till att den är till råge fylld. Pensla kanterna med ägg-
  8. Kavla locket, täck pajen, fäst noga i kanten där penslad. Skär pajen snygg runt kanterna. Dekorera om så önskas med överbliven deg.
  9. Pensla med ägg. Strö över lite socker. Grädda i 45-55 min eller till gyllenbrun.
Källa: BBC

Inga kommentarer: