Fyllning
- 150 g strösocker
- 1 tsp kanel
- 2 msk potatismjöl
- 600g äpplen
Pajdeg
- 400g vetemjöl
- 2 msk strösocker
- citronskal från 1 citron
- 250 g smör
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- 1 ägg till glasering
- För degen, placera mjöl, socker och citronskal i en skål och blanda med smör tills smuligt. Tillsätt ägget vispat med vattnet och blanda till en deg.
- Spara en tredjedel av degen till ett lock.
- Kavla degen till botten tills 5-7 cm större än din 1,2 l pajform.
- Klä degen i pajformen och kyl några minuter.
- Sätt ugnen på 200g
- Till fyllningen blanda socker, kanel och majsmjöl i en skål. Rör ner äpplen.
- Placera äpplena i pajen, se till att den är till råge fylld. Pensla kanterna med ägg-
- Kavla locket, täck pajen, fäst noga i kanten där penslad. Skär pajen snygg runt kanterna. Dekorera om så önskas med överbliven deg.
- Pensla med ägg. Strö över lite socker. Grädda i 45-55 min eller till gyllenbrun.
Källa: BBC
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar