måndag 13 januari 2014

Kroppkakor

Deg

  • 12 medelstora kokta kalla potatisar
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 200g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • kryddpeppar

Kokning

  • 1 1/2 tsk salt per liter vatten

Tillagning

Blanda degingredienserna . Stek fläsk och lök, krydda. Forma bordtennisbollstora bollar, gör ett hål med tummen och tryck in ca 1 msk fläskblandning, slut hålet.

Koka tills bollarna flyter och sedan i ytterligare 5 min.

Variant med rå potatis

Deg

  • 1 kg råa potatisar
  • 5 st kokta potatisar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
Övrigt som ovan förutom att kokningen sker i ytterligare 20 min istället för 5.


Inga kommentarer: