4 portioner
Salad
- 2 skivor färsk tonfisk à cirka 250 g
- 4 ägg
- 400 g små kokta potatisar
- 250 g cocktailtomater
- 1 paket frysta gröna haricots verts
- 2 finhackade schalottenlökar
- 2 huvuden romansallad
- 1 dl goda svarta urkärnade oliver
- 3 sardellfiléer
- 2 skalade vitlöksklyftor
- zest (rivet skal) från 1/2 citron
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- Salt och peppar
Så här gör du
- Koka äggen: lägg dem i kallt vatten, och låt koka upp. Sätt klockan på 4 minuter när det kokar. Kallspola och skala.
- Halvera potatisen och tomaterna. Bryn potatisen i smör och olja. Blanda ner tomaterna och haricots vertsen. Salta och peppra.
- Blanda med salladen och den finhackade schalottenlöken.
- Gör vinaigretten: Blanda alla ingredienserna utom oljan och vinägern i en mortel. Krossa allt ordentligt. Blanda i oljan och vinägern, salta och peppra.
- Tonfisken: Man steker tonfisk precis som en bit kött som man vill ha rosa i mitten. Salta och peppra fisken. Bryn i het panna med smör och olja i cirka 2 minuter på varje sida beroende på hur tjock filén är.
- Lägg allt i djupa tallrikar. Dela tonfisken på hälften och lägg en skiva i varje tallrik.
Vänd upp salladen i vinaigretten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar