2 cl De Kuyper Rhubarb Sour
4 cl Fänkålsdillsyrup*
2 msk Granatäpple (plus några för garnering)
1/4 Citron
Ca 10 cl Sodavatten
* Recept på Fänkålsdillsyrup:
Dillkvistar (ca 10 gr.) från en fänkål sjudes samman med 1/2 dl socker och 1/2 dl vatten, tills dess att sockret smält.
Låt svalna.
Sila av dillen.
Syrupen är klar att användas.
Enjoy.
- Gröp ur granatäpplet.
- Muddla bitar av 1/4 citron tillsammans med 2 msk av de urgröpta granatäpplekärnorna, samt fänkålsdillsyrup* i ett highballglas.
- Tillsätt Aivy Red & De Kuyper Rhubarb Sour.
- Fyll ett glaset till 2/3 med krossad is och fyll sedan upp med sodavatten.
- Rör om.
- Lägg lite av det urgröpta granatäpplet på toppen av drinken.
- Servera med drinkpinne och ett sugrör.
* Recept på Fänkålsdillsyrup:
Dillkvistar (ca 10 gr.) från en fänkål sjudes samman med 1/2 dl socker och 1/2 dl vatten, tills dess att sockret smält.
Låt svalna.
Sila av dillen.
Syrupen är klar att användas.
Enjoy.
vinnardrink av Krister Allansson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar