söndag 9 november 2014

Nässelpaj

Pajdeg

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1/2 dl vatten
Fyllning
  • 2 msk smör
  • ca 400g förvällda nässlor, alt spenat eller dyl
  • 1 tsk örtsalt
  • 1/2 tsk riven muskot
  • 200 g keso
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 msk nässelspad
  • 2 ägg
  • 2-3 dl riven ost
  1. Gör pajdegen. Låt vila svalt. Sätt ugnen på 225g
  2. Fräs nässlor i smör och krydda.
  3. Blanda i keso, ost, grädde, gaffelvispade ägg och spad.
  4. Kavla degan och klä formen.
  5. Grädda 10 min i 225g
  6. Häll i fyllningen.
  7. Baka pajen i ytterligare 25 min.

Inga kommentarer: