söndag 9 november 2014

Ingers citronmarängtårta

Botten

  • 5 äggvitor
  • 2,5 dl socker
Citronkräm
  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  • saft och skal av en citron
  • 75 g smör
Övrigt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Blockchoklad
  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner sockret. 
  2. Ställ in kakan i en 275g varm ugn och stäng äv värmen.
  3. Låt stå minst 5 timmer. Öppna ej ugnen under tiden.
  4. Smörj en from med löstagbar botten väl. Lägg gärna smörpapper i botten.
  5. Vispa ihop äggulor, socker och citron i en kastrul.
  6. Låt sjuda försiktigt tills det tjocknat. Rör därefter ner smöret.
  7. Låt krämen kallna.
  8. Bred krämen över tårtbotten och vispa grädden med vaniljsocker. Bred grädde överst och dekorera med riven choklad.
Servera gärna med hallonsås.

Inga kommentarer: