lördag 14 juni 2008

Hallon- och vaniljmuffins


Cirka 12 stora muffins
Tid: 35 min

Hallon kan bytas ut mot andra bärsorter, till exempel blåbär.

3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
2 + 1 dl hallon
12 muffinsformar
1 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret, slå i mjölken och låt koka upp. Blanda samman.
4. Dutta i bakpulvret samt vanillinsockret i mjölet och rör om.
5. Häll mjölblandningen i smeten.
6. Tillsätt slutligen 2 dl av hallonen.
7. Fyll formarna och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
8. Vispa grädden med resten av hallonen samt 1 msk socker och toppa muffinsarna med blandningen.

Från Aftonbladet.se

Inga kommentarer: