Tid: 10 minuter
Den här kryddiga chokladen kan varieras efter eget tycke. Naturligtvis blir den god med lite rom eller apelsinlikör i.
- 1/3 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsocker
- 3/4 dl kakao, gärna valrhona
- 3/4 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
- 3/4 tsk kanel (gärna nymald)
- 1 knivsudd mald nejlika
- 1-2 krm chiliflingor
- 1 nypa salt
- 1 l gammeldags mjölk
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Vispa samman vaniljskrap och alla torra ingredienser med 2 dl av mjölken i en liten tjockbottnad kastrull.Lägg ner den urskrapade vaniljstången.
- Hetta upp och vispa ner resten av mjölken lite i taget. Hetta upp nästan till kokpunkten och dra av plattan. Fiska upp vaniljstången. Kör med en stavmixer tills blandningen skummar.
- Servera bums.
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar