torsdag 30 oktober 2008

Mexikansk varm choklad

Portioner: 4-6

Tid: 10 minuter

Den här kryddiga chokladen kan varieras efter eget tycke. Naturligtvis blir den god med lite rom eller apelsinlikör i.

  • 1/3 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao, gärna valrhona
  • 3/4 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 3/4 tsk kanel (gärna nymald)
  • 1 knivsudd mald nejlika
  • 1-2 krm chiliflingor
  • 1 nypa salt
  • 1 l gammeldags mjölk
  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Vispa samman vaniljskrap och alla torra ingredienser med 2 dl av mjölken i en liten tjockbottnad kastrull.Lägg ner den urskrapade vaniljstången.
  2. Hetta upp och vispa ner resten av mjölken lite i taget. Hetta upp nästan till kokpunkten och dra av plattan. Fiska upp vaniljstången. Kör med en stavmixer tills blandningen skummar.
  3. Servera bums.


Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Inga kommentarer: