måndag 4 mars 2013

Dan dan mian (nudlar)

  • 300 g nudlar
  • 1 msk matolja
  • 4 msk pickeled vegetables
  • 3 st salladslökar
  • 1,5 msk ljus soja
  • 0,5 msk mörk soja
  • 3 msk chiliolja
  • 1,5 tsk risvinäger
  • 1 tsk sichuan peppar
Topping
  • 1 msk matolja
  • 100 g fläskfärs
  • 1 tsk sherry
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 salt
  1. Värm olja. Tillsätt inlagda grönsaker och stek i 30 sek. Sätt åt sidan. Ny olja. Ny värme. Stek köttfärs. Tillsätt sherry, soja och salt. Stek tills brunt och krispigt men inte för torrt. Sätt åt sidan.
  2. Blanda stekta inlagda grönsaker med övriga sås ingredienser.
  3. Koka nudlar.
  4. Blanda och servera. Toppa med köttblandning.

Inga kommentarer: