Dan dan mian (nudlar)
- 300 g nudlar
- 1 msk matolja
- 4 msk pickeled vegetables
- 3 st salladslökar
- 1,5 msk ljus soja
- 0,5 msk mörk soja
- 3 msk chiliolja
- 1,5 tsk risvinäger
- 1 tsk sichuan peppar
Topping
- 1 msk matolja
- 100 g fläskfärs
- 1 tsk sherry
- 2 tsk ljus soja
- 1 salt
- Värm olja. Tillsätt inlagda grönsaker och stek i 30 sek. Sätt åt sidan. Ny olja. Ny värme. Stek köttfärs. Tillsätt sherry, soja och salt. Stek tills brunt och krispigt men inte för torrt. Sätt åt sidan.
- Blanda stekta inlagda grönsaker med övriga sås ingredienser.
- Koka nudlar.
- Blanda och servera. Toppa med köttblandning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar