måndag 4 mars 2013

Kopparärrig gummas tofu utan tofu med svarta bönor

  • 500 g kokta svarta bönor
  • 4 st salladslökar
  • 1 dl matolja
  • 2,5 msk chilibönpasta
  • 1 msk fermenterade svarta bönor
  • 2 tsk sichuan peppar
  • 250 ml buljong
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk ljus soja
  • 3 msk potatismlöl blandat med
  • 4 msk vatten
  1. Skär salladslöken på snedden.
  2. Tillsätt olja till wok och värm tills den ryker.
  3. Sänk värmen och tillsätt chilibönpasta, rör i 30 sek. Tillsätt fermenterade svarta bönor och stek i ytterligare 30 sek.
  4. Tillsätt buljong. Tillsätt bönor. Rör försiktigt. Tillsätt socker och soja. Koka några minuter.
  5. Tillsätt salladslök. Tjocka försiktigt m potatismjölblandning. Smaksätt med mald, rostad sichuanpeppar.
Receptet hjälpligt översatt (och modifierat) från boken Sichuan Cookery

Inga kommentarer: