Kopparärrig gummas tofu utan tofu med svarta bönor
- 500 g kokta svarta bönor
- 4 st salladslökar
- 1 dl matolja
- 2,5 msk chilibönpasta
- 1 msk fermenterade svarta bönor
- 2 tsk sichuan peppar
- 250 ml buljong
- 1 tsk socker
- 2 tsk ljus soja
- 3 msk potatismlöl blandat med
- 4 msk vatten
- Skär salladslöken på snedden.
- Tillsätt olja till wok och värm tills den ryker.
- Sänk värmen och tillsätt chilibönpasta, rör i 30 sek. Tillsätt fermenterade svarta bönor och stek i ytterligare 30 sek.
- Tillsätt buljong. Tillsätt bönor. Rör försiktigt. Tillsätt socker och soja. Koka några minuter.
- Tillsätt salladslök. Tjocka försiktigt m potatismjölblandning. Smaksätt med mald, rostad sichuanpeppar.
Receptet hjälpligt översatt (och modifierat) från boken Sichuan Cookery
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar