måndag 4 mars 2013

Gong Bao chicken

  • 2 st kycklingbröst
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 5 st salladslökar
  • 2 msk matolja
  • 10 st chili
  • 1 tsk sichuan peppar
  • 75 g rostade nötter
Marinad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 tsk sherry
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • 1 msk vatten
Sås
  • 1 msk socker
  • 0,75 tsk potatismjöl
  • 1 tsk mörk soja
  • 1 tsk ljus soja
  • 3 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk buljong
  1. Skär kycklingen i 1,5 cm kuber. Blanda marinaden i en skål och tillsätt kycklingkuberna.
  2. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skär salladslök i 1,5 cm bitar. Halvera chili och ta bort frön. Dela i 1 cm bitar.
  3. Blanda såsen i en skål.
  4. Värm olja nästan tills den ryker. I med chili och peppar. Rör snabbt och var försiktig att inte bränna kryddorna.
  5. Tillsätt kyckling och stek. När kycklingen är vit tillsätt salladslök, ingefära och vitlök. Stek i några minuter under omrörning. Tills kycklingen är klar och det luktar gott.
  6. Tillsätt sås och låt tjockna.

Inga kommentarer: