Gong Bao chicken
- 2 st kycklingbröst
- 3 st vitlöksklyftor
- 5 st salladslökar
- 2 msk matolja
- 10 st chili
- 1 tsk sichuan peppar
- 75 g rostade nötter
Marinad
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk ljus soja
- 1 tsk sherry
- 1,5 tsk potatismjöl
- 1 msk vatten
Sås
- 1 msk socker
- 0,75 tsk potatismjöl
- 1 tsk mörk soja
- 1 tsk ljus soja
- 3 tsk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk buljong
- Skär kycklingen i 1,5 cm kuber. Blanda marinaden i en skål och tillsätt kycklingkuberna.
- Skala och hacka vitlök och ingefära. Skär salladslök i 1,5 cm bitar. Halvera chili och ta bort frön. Dela i 1 cm bitar.
- Blanda såsen i en skål.
- Värm olja nästan tills den ryker. I med chili och peppar. Rör snabbt och var försiktig att inte bränna kryddorna.
- Tillsätt kyckling och stek. När kycklingen är vit tillsätt salladslök, ingefära och vitlök. Stek i några minuter under omrörning. Tills kycklingen är klar och det luktar gott.
- Tillsätt sås och låt tjockna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar