Botten
- 5 äggvitor
- 2,5 dl socker
Citronkräm
- 5 äggulor
- 1 dl socker
- saft och skal av en citron
- 75 g smör
Övrigt
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- Blockchoklad
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner sockret.
- Ställ in kakan i en 275g varm ugn och stäng äv värmen.
- Låt stå minst 5 timmer. Öppna ej ugnen under tiden.
- Smörj en from med löstagbar botten väl. Lägg gärna smörpapper i botten.
- Vispa ihop äggulor, socker och citron i en kastrul.
- Låt sjuda försiktigt tills det tjocknat. Rör därefter ner smöret.
- Låt krämen kallna.
- Bred krämen över tårtbotten och vispa grädden med vaniljsocker. Bred grädde överst och dekorera med riven choklad.
Servera gärna med hallonsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar