4 portioner
Ingredienser:
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar el 3 msk kycklingfond
6-8 skivor dagsgammalt vitt formbröd eller motsvarande mängd annat ljust bröd
5 medelstora tomater
1 stor grön gurka, cirka 500 g
2 paprikor, gul och röd
1 medelstor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
2-3 msk olivolja
1 tsk socker
1-2 krm salt
2 krm svartpeppar
Ingredienser:
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar el 3 msk kycklingfond
6-8 skivor dagsgammalt vitt formbröd eller motsvarande mängd annat ljust bröd
5 medelstora tomater
1 stor grön gurka, cirka 500 g
2 paprikor, gul och röd
1 medelstor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
2-3 msk olivolja
1 tsk socker
1-2 krm salt
2 krm svartpeppar
Koka upp vatten och buljongtärningar, ställ att svalna. Blötlägg brödet i kallt vatten. Skålla och skala tomaterna. Skär tomater, 3/4 gurka, 1/2 röd paprika, 1/2 gul paprika, lök och vitlök i bitar och lägg i en matberedare. Krama vattnet ur brödet och tillsätt det. Kör tills allt är finfördelat. Blanda med buljongen och rör ner vin, olja och kryddor. Ställ soppan svalt i minst en halvtimme. Smaka av.
Skär sparad gurka och paprika i små tärningar och strö över soppan inför serveringen. Soppan ska njutas sval, inte iskall, för då bildar olivoljan små hårda feta gryn.
Skär sparad gurka och paprika i små tärningar och strö över soppan inför serveringen. Soppan ska njutas sval, inte iskall, för då bildar olivoljan små hårda feta gryn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar