lördag 23 augusti 2008

Rödbetor med granatäppelsirap & mynta

Rödbetor med granatäppelsirap & mynta (lysande tillbehör till lamm eller vilt)

Ingredienser:
  • 4 medelstora rödbetor
  • 1/2 msk muscovadorsocker
  • 2-3 msk granatäppelsirap
  • 1 msk finstrimald mynta
  • salt
  • smör till stekning

  1. Skala rödbetorna och skär dem i centimeterstora tärningar. Klappa dem torra och salta lätt
  2. Hetta upp smör i en stekpanna tills det börjar bli lite nötbrunt. Lägg ner rödbetorna och stek på hög värme tills de blir lite mjuka och fått lite stekyta. Strö över sockret och stek ytterligare någon minut.
  3. Sänk värmen rejält. Slå över sirapen och låt den puttra in några minuter. Strö över mynta precis före servering.
  4. Om du vill servera det som förrätt kan du grovriva fetaost eller getost över rödbetorna.

http://allehanda.se/avdelning/kultur/15818

Inga kommentarer: