Morotssoppa med jordnötssmör och ingefära
2 portioner
- 4 morötter
- en liten bit rotselleri
- en halv purjölök
- 8 dl grönsaksbuljong
- en liten bit ingefära
- 1 klyfta vitlök
- sambal oelek, tabasco eller färsk hackad chili efter smak
- 1-2msk jordnötssmör
- smör, olja eller ghee
- salt+peppar
Skala morot och rotselleri och skär den i bitar. Strimla purjon, hacka vitlöken och fräs purjo, vitlök och rotsaker i en kastrull. Riv ner ingefäran och hacka chilin om du använder färsk. Fräs en liten stund. Slå på grönsaksbuljongen och koka tills rotsakerna är mjuka. Mixa soppan nästintill slät, rör ner jordnötssmöret och smaka av med salt och peppar.
Från: http://www.katjasmat.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar