måndag 4 mars 2013

Vegetariska Dumplings

Förbered en Dumpligdeg.

Fyllning
  • 200 g hel spenat
  • 4 st torkad shitake
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 tsk vitpeppar
  • 0,75 tsk socker
  • 1,5 msk ljus soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • 1 msk ingefära
  • 1 dl morot
  • 100 g tofu
  • 2 tsk potatismjöl löst i 
  • 1 tsk vatten
  • 3 st salladslök
  • 0,5 dl buljong
Dipp
  • 3 msk ljus soja
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk chiliolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 st vitlöksklyftor krossade och mixade med
  • 2 stsk vatten
  1. Skålla spenaten.
  2. Blanda buljong, salt, peppar, soja, socker, sesamolja, sätt åt sidan.
  3. Woka ingefära i 30 sek. tillsätt avrunnan spenat, morot, svamp och pressad tofu.Tillsätt ovan åsidosatt. Vänta någon minut och tjocka med potatismjölblandningen.
  4. Blanda dippen.
  5. Gör dumplings
  6. Koka upp stor gryta vatten. Ror om snabbt. Tillsätt en handfull dumplings. Rör igen. Låt vattnet koka upp. Tillsätt en kopp kallt vatten. Igen. Efter tredje uppkoket bör dumplingarna vara genomkokta.








Inga kommentarer: