måndag 4 mars 2013

Zhong Cresent Dumplings

Förbered en Dumpligdeg.


Fyllning
  • 60 g färsk ingefära
  • 1 st ägg
  • 1 msk sherry
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 450 g fläskfärs
  • 0,75 tsk salt
  • 2 dl vatten
Dipp
  • 3 msk ljus soja
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk chiliolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 st vitlöksklyftor krossade och mixade med
  • 2 stsk vatten

  1. Krossa ingefära och blötlägg i vattnet.
  2. Blanda ägg, sherry, salt, peppar med fläskfärsen och tillsätt sedan försiktigt ingefärsvattnet. Släng ingefäran. Blanda dippen.
  3. Gör dumplings
  4. Koka upp stor gryta vatten. Ror om snabbt. Tillsätt en handfull dumplings. Rör igen. Låt vattnet koka upp. Tillsätt en kopp kallt vatten. Igen. Efter tredje uppkoket bör dumplingarna vara genomkokta.

Receptet hjälpligt översatt från boken Sichuan Cookery

Inga kommentarer: