- 1 1/4 dl olivolja, extra jungfru
- 1 st blomkålshuvud, delad i knappa 1,5 cm bitar
- 4 st sardeller, finhackade
- 9 st ägg, stora, uppvispade
- 1 1/4 dl brödsmulor, färska
- 6 cl mjöl
- 6 cl pecorino romano, riven
- 110 g ricotta salata, i en bit
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna över mellan-hög värme till den ryker, reducera värmen till medel och lägg i blomkål och sardeller. Låt lagas i 15-20 minuter, men utan att blomkålen faller isär, rör ofta. Tag av värmen och låt svalna av. Lägg blomkålen i en stor skål, lägg i ägg, brödsmulor, mjöl och pecorino. Rör försiktigt för att blanda, men se till att där fortfarand efinns klumpar och hela bitar av blomkålen. Stek i en nonstickpanna med resten av olivoljan lite i taget. Ha inte för många pannkakor i pannan samtidigt. Vänd en gång och stek i ca 3 minuter på var sida. För över till hushållpapper för att torka, sedan till tallrik. Riv ricotta grovt över och servera.
Recept från Menumo.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar