onsdag 4 mars 2009

Bönsalsa chipotle

Av: Sigrid Hallén Schutt

Typ: Förrätt
Kategori: Grönt, Sås/Tillb.
Allergimärkning: Glutenintolerans, Äggallergi
Övrigt: Snabblagat

Foto: Michael Förster

Ingredienser 1 sats:
  • 1 burk, ca 400 g, röda bönor
  • 1 msk finhackad rödlök
  • finhackad persilja
  • 2 tsk jordnötssmör
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 tsk chipotle chilipasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 1 limefrukt, saften av

  • Så här gör du:
    Häll över bönorna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Hacka lök och persilja. Blanda jordnötssmör, olja, chilipasta, pressad vitlök, honung och pressad lime. Rör till en slät sås och häll den över bönorna. Blanda ner hackad lök och strö över persiljan.

    Från ICA

    Inga kommentarer: