tisdag 2 februari 2010

Toscansk bönsoppa

4 portioner


  • 2 skivor lantbröd

  • 1 dl Zeta olivolja

  • 1 rödlök, hackad

  • 1 stor vitlöksklyfta, hackad

  • ca 15 blad färsk salvia eller 1 1/2 tsk torkad

  • 2 burkar Zeta Cannellini (vita bönor), med sitt spad

  • 1 tsk Ardita tomatpuré

  • 3 1/2-4 dl kycklinbuljong

  • 1 tsk salt och några varv med pepparkvarnen


Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödtärningarna i 8 minuter. Vänd efter halva tiden. Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salviabladen. Fräs på svag värme utan att löken tar färg. Lägg i bönorna, tomatpurén och buljongen. Sjud på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Ta ut lite av bönorna och kör resten med handmixer eller i matberedare till en krämig soppa. Servera med brödtärningar och de hela bönorna.


Ringla en god olivolja över



Recept från Zeta

Inga kommentarer: