onsdag 12 maj 2010

Tagliatelle med sparris och lagerblad


Nykokt pasta med sparris. Perfekt i dessa vårtider.

Relaterat

4 portioner, 20 minuter
400 g tagliatelle
Sparrissåsen:
8 gröna sparrisar
8 vita sparrisar
100 g smör
2 skivade vitlöksklyftor
2 färska lagerblad
1 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin
1 citron, zest (rispat skal)
Till servering:
100 g pecorino

Skala sparrisen och skär varje i tre delar. Blanchera de vita i cirka 4 minuter och de gröna i 2 minuter. Lägg åt sidan.
Värm en panna och klicka i smöret. Fräs vitlök, sparris och lagerblad. Höj värmen, slå på buljong och vitt vin. Låt koka ihop lite. Blanda i citronzest. Häll i nykokt tagliatelle, slunga runt och servera med nyriven eller rullad pecorino.

http://www.gp.se/matdryck/mat/1.367658-tagliatelle-med-sparris-och-lagerblad

Inga kommentarer: