- 1 msk senapsfrön
- 1 tsk kardemummafrön
- 2 tsk hela spiskumminfrön
- 2 tsk hela korianderfrön
- 1 kanelstång
- 1/2 dl finhackad färsk ingefära
- 100g smör
- 2 tsk gurkmeja
- 1 msk garam masala
- 2 burkar konserverade tomater
- 1,5-2 l vatten
- 1 buljongtärning
- 1 pkt saffran
- 4 dl röda linser
- 1 dl rostad lök
- 1 dl gröna russin
- chili
- Rosta kryddfrön och kanel i torr panna tills senapsfröna poppar
- Hetta upp hälften av smöret och fräs ingefäran någon minut, tillsätt rostade kryddor, gurkmeja och garam masala. Fräs 30 sekunder under omrörning.
- Blanda ner övriga ingredienser utom smör, låt puttra ca en timme.
- Rör ofta, tillsätt mer vatten efter behov och smak, när allt är mjukt och gott, tillsätt resten av smöret eller mer om du tycker det blir gott.
- Koka in i ytterligare 5 min
Inspirerat från ett recept i Matmolekyler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar