torsdag 24 juli 2014

Linssoppa/gryta


  • 1 msk senapsfrön
  • 1 tsk kardemummafrön
  • 2 tsk hela spiskumminfrön
  • 2 tsk hela korianderfrön
  • 1 kanelstång
  • 1/2 dl finhackad färsk ingefära
  • 100g smör
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk garam masala
  • 2 burkar konserverade tomater
  • 1,5-2 l vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 pkt saffran
  • 4 dl röda linser
  • 1 dl rostad lök
  • 1 dl gröna russin
  • chili
  1. Rosta kryddfrön och kanel i torr panna tills senapsfröna poppar
  2. Hetta upp hälften av smöret och fräs ingefäran någon minut, tillsätt rostade kryddor, gurkmeja och garam masala. Fräs 30 sekunder under omrörning.
  3. Blanda ner övriga ingredienser utom smör, låt puttra ca en timme.
  4. Rör ofta, tillsätt mer vatten efter behov och smak, när allt är mjukt och gott, tillsätt resten av smöret eller mer om du tycker det blir gott.
  5. Koka in i ytterligare 5 min

Inspirerat från ett recept i Matmolekyler

Inga kommentarer: