Koreansk äggakaga
- 6 ägg
- 5 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 tsk sesamolja
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 vitlöksklyfta
- ca 150 stekfläsk
- 3 salladslökar
- ca 50 g mörkgröna blad (spenat, mangold, grönkål eller dyl)
- smör
- Blanda hälften av mjölken med mjölet tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Vispa ner ägg, socker, salt, pressad vitlök och cayennepeppar. Låt vila i kylen.
- Stek fläsket knaprigt, tillsätt hackad salladslök på slutet.
- Ny stekpanna på full värme. Smält smör, tillsätt fläskblandningen, gröna blad samt äggsmeten rör om snabbt och vänta en liten stund. När yta bildats rör om i pannan så att ny smet kommer underst. Upprepa försiktigt tills kakan är sammanhängande i bottnen och bara aningen lös på ovansidan. Vänd när undersidan fått fin färg. Stek färdig.
- Servera med extra gröna blad, hackad salladslök och ljus soja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar