söndag 16 november 2014

Koreansk äggakaga


  • 6 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 150 stekfläsk
  • 3 salladslökar
  • ca 50 g mörkgröna blad (spenat, mangold, grönkål eller dyl)
  • smör
  1. Blanda hälften av mjölken med mjölet tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Vispa ner ägg, socker, salt, pressad vitlök och cayennepeppar. Låt vila i kylen.
  2. Stek fläsket knaprigt, tillsätt hackad salladslök på slutet.
  3. Ny stekpanna på full värme. Smält smör, tillsätt fläskblandningen, gröna blad samt äggsmeten rör om snabbt och vänta en liten stund. När yta bildats rör om i pannan så att ny smet kommer underst. Upprepa försiktigt tills kakan är sammanhängande i bottnen och bara aningen lös på ovansidan. Vänd när undersidan fått fin färg. Stek färdig.
  4. Servera med extra gröna blad, hackad salladslök och ljus soja.

Inga kommentarer: