lördag 24 januari 2015

Masala Chai

  • 5 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk riven ingefära
  • 1 krm mald svartpeppar eller 1 liten chili (kandahari)
  • 5 nejlikor
  • 6 kardemummakapslar
  • 2 bitar stjärnanis
  • 1 kanelstång, sönderbruten
  • 2 msk socker/honung/dyl
  • 2 msk teblad, gärna Assam
  1. Koka upp vatten, ingefära, peppar/chili, nejlikor, kardemumma, kanel och stjärnanis.
  2. Tillsätt mjölk och koka upp igen.
  3. Ta bort grytan från plattan och tillsätt teblad. Sätt på locket och låt dra i ca 3 min. 
  4. Sila och servera, gärna i rostfria glas.
Kryddning, proportioner och tider kan med fördel varieras.

Inga kommentarer: