Det här brödet passar utmärkt till frukost, men minst lika bra med ett bit grönmögelost och ett glas porter. Eller varför inte bara som inledning på en bra middag?
1 l filmjölk
3,75 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
0,225 dl bikarbonat
0,225 dl brödkryddor (malen anis & fänkål)
2 dl sirap
Blanda alla ingredienserna i en stor bunke. Häll därefter ner smeten i 2 avlånga smorda brödformar. Baka sen i ugn på 170 grader i ca 1,5 timme.
Låt brödet svalna ordentligt innan du skivar upp det. Resten förvaras bäst i en försluten plastpåse.
Källa: Metro/Pontus by the sea
1 l filmjölk
3,75 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
0,225 dl bikarbonat
0,225 dl brödkryddor (malen anis & fänkål)
2 dl sirap
Blanda alla ingredienserna i en stor bunke. Häll därefter ner smeten i 2 avlånga smorda brödformar. Baka sen i ugn på 170 grader i ca 1,5 timme.
Låt brödet svalna ordentligt innan du skivar upp det. Resten förvaras bäst i en försluten plastpåse.
Källa: Metro/Pontus by the sea
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar